21.3.17

Ίδια με τα προηγούμενα τα οκτώ πακέτα στα ΕΛ.ΤΑ...

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων που...
εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η έρευνα των τρομοπακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς απενεργοποιούνται και ύστερα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας αναζητούνται αποτυπώματα DNA και άλλα στοιχεία.

   Μέχρι στιγμής, για ένα από τα πακέτα, του οποίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία χτες το βράδυ, προκύπτει ότι είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον κ. Σόιμπλε και αυτό που εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

   Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος στον κ. Σόιμπλε, που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε, αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης, ενώ την ευθύνη για την αποστολή έχει αναλάβει, με κείμενο στο διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναμένεται προκήρυξη.

   Σε ό,τι αφορά τα οκτώ παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν χτες, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιοι θα ήταν οι αποδέκτες, καθώς και οι αποστολείς που αναγράφονται στους φακέλους. Ωστόσο, είναι επιβεβαιωμένο ότι ως δύο από τους παραλήπτες αναγράφονται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι ο Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή. Επίσης, ως ένας από τους αποστολείς αναγράφεται σε άλλον φάκελο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

   Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στους φακέλους θα ανακοινωθούν, πιθανότατα σήμερα, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση από την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

   Τα οκτώ τρομοπακέτα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής από τα ονόματα αποστολέων και παραληπτών που είχαν οι φάκελοι και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η παγίδευση τους, τόσο από εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ όσο και από τα μηχανήματα των ΕΛΤΑ.

   Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής. Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν πιθανόν καταγράψει τους δράστες.

   Οι διωκτικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και για τυχόν άλλους φακέλους, αν και θεωρούν πιθανότερο πως ότι έχει ταχυδρομηθεί από την περασμένη εβδομάδα, μετά το Σαββατοκύριακο, λογικά έχει φτάσει στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ...

(πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: