24.3.17

Δικαστές σε «επικίνδυνες αποστολές»...

Δικαστήριο

Αντα Ψαρρά

Εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και των ανώτατων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μπαίνουν στο στόχαστρο μεγάλων  επιχειρηματικών κύκλων, σύμφωνα με τις σοβαρότατες καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, που αναγκάστηκε σήμερα να υποβάλει την παραίτησή της. Μεθοδευμένα δημοσιεύματα επιχειρούν...
συστηματικά να «κοντύνουν» το δικαστικό έργο καταξιωμένων δικαστικών.

Παράλληλα μεθοδευμένα δημοσιεύματα επιχειρούν συστηματικά, για λόγους που δεν γνωρίζει κανείς, να «κοντύνουν» το δικαστικό έργο καταξιωμένων ως αδιάφθορων δικαστικών, την ίδια στιγμή που συγχρόνως τούς πολεμούν οι εμπλεκόμενοι σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σε μίζες και σε κάθε άλλου είδους παράνομη συναλλαγή. 

Σήμερα, η επιστολή παραίτησης της εισαγγελέως αναφέρει ότι «έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς, που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας (Nοvartis) και όχι μόνο». 
Παράλληλα κάνει λόγο για προσπάθειες αμαύρωσης του έργου της από υποβολιμαία δημοσιεύματα (Documento), που την κατηγορούν για δήθεν συγκάλυψη του σκανδάλου Λιακουνάκου-Παπαντωνίου.

Η τακτική των δόλιων ακόμα και εκβιαστικών δημοσιευμάτων είναι γνωστή και αποτελεί χρόνια τώρα προσφιλή μέθοδο αποδόμησης του έργου συγκεκριμένων ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Δυστυχώς, παράλληλα κάποιες υποθέσεις χαριστικής μεταχείρισης, αποσιώπησης, αλλά και μεθοδεύσεων από μερίδα δικαστικών, που πράγματι συνέβησαν και συμβαίνουν, έχουν συμβάλει στο να θολώνει συχνά το τοπίο της απόδοσης δικαιοσύνης, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Δικαστικοί που διασυνδέονται με  πολιτικούς και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες έδωσαν κατά καιρούς αφορμή για την πεποίθηση ότι κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το έργο και οι αποφάσεις των δικαστικών και των εισαγγελέων και ο σεβασμός στο πρόσωπό τους από το σύνολο του δικαστικού κόσμου είναι από μόνα τους ο καθρέφτης της παρουσίας τους και κανένα δημοσίευμα, όσο κίτρινο και όσο κατασκευασμένο και αν είναι, δεν μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα τους.

Σήμερα μπήκε στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η Ελένη Ράικου, χθες με αντίστοιχο δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ (19/3/2017), γεμάτο ψεύδη και υπαινιγμούς, η πρώην εφέτης και νυν Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και επικεφαλής του ανώτερου ελεγκτικού οργάνου «Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου» (ΣΟΕΕ), Μαρία Παπασπύρου. 
Σημειώνεται εδώ ότι η Γενική Επιθεωρήτρια ασχολείται επίσης με τη διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS, του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.

Είναι φανερό ότι, στο πλαίσιο της διερεύνησης των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων, οι δικαστές και οι δημόσιοι ελεγκτές πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη δόση αποφασιστικότητας και γερά νεύρα ώστε, έστω και τώρα, ο ταλαιπωρημένος από την οικονομική κρίση πολίτης αυτής της χώρας, που είδε να χάνονται τα δημόσια έσοδα σε τσέπες και να θησαυρίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί, να αισθανθεί ότι κάποιος στο όνομά του και για λογαριασμό του θα φτάσει μέχρι το τέλος τις έρευνες και θα τιμωρήσει τους ενόχους.

Θα είναι αδιανόητο δε, στην όποια προσπάθεια των δικαστών να μη σταθεί αρωγός η σημερινή κυβέρνηση, μη αποδεχόμενη παρόμοιες παραιτήσεις, αλλά και προσφέροντας απόλυτη κάλυψη και προστασία σε εκείνους που αναλαμβάνουν τις «επικίνδυνες αποστολές»!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: