19.3.17

Δυσφορία Μαξίμου για στελέχη που δημιουργούν κλίμα εκλογών...

Οι αποφάσεις Τσίπρα...

Γράφει ο Πολιτικός

Με το Μαξίμου να δείχνει περισσότερο προς τον Απρίλιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει μία νέα ατζέντα η οποία έχει ως κεντρική της στόχευση την...
απορρόφηση των εσωτερικών κραδασμών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο έρχεται αντιμέτωπο με μία “πρόωρη” γκρίνια στελεχών που δείχνουν να δυσφορούν από τώρα για τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τί ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία με τους δανειστές όταν ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι ρίχνει μεγάλο βάρος της διαπραγμάτευσης στα αντίμετρα και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή προϊδέασε πως θα υπάρξουν θετικές εκπλήξεις κάτι που δεν είναι άσχετο με την επιθυμία του να καθησυχάσει τους αγωνιούντες βουλευτές για το συνολικό πακέτο της συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν απώλειες όταν τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, χωρίς να αποκλείονται μία ή δύο παραιτήσεις βουλευτών που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της ψήφισης νέων περικοπών στις συντάξεις.

Εκείνο που ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι προκαταβολικά ορισμένα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη δημιουργούν κλίμα εκλογών ως τη μοναδική λύση για τη διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διατήρηση του σε σχετικά υψηλά εκλογικά ποσοστά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει πολιτικά ήδη από το προηγούμενο Φθινόπωρο ότι δεν επιθυμεί τις εκλογές. Επομένως επιμένει στην επιλογή της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν σημαντικές υποχωρήσεις. Όμως βλέποντας πως κάποια στελέχη διακινούν δημοσίως εκλογικά σενάρια πχ οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα πολιτικό σχέδιο που έρχεται σε σύγκρουση με την κεντρική γραμμή του Μαξίμου. Προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντιδράσει δημοσίως, όμως εάν προκληθεί θα απαντήσει σε όσους “αποπροσανατολίζουν” δημιουργώντας συνθήκες απόδρασης. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα έρθει η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Ποντάρει επίσης σε μία ενδεχόμενη εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική καγκελαρία, εξέλιξη που σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου θα ευνοήσει τις ελληνικές θέσεις και τη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: