19.3.17

Δεν άκουσε ο πρόεδρος...

Άνγκελα Μέρκελ - Ντόναλντ ΤραμπΣτην άβολη στιγμή μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Ντόναλντ Τραμπ στην προχθεσινή συνάντησή τους κατά...
την οποία ο δεύτερος δεν έκανε χειραψία με την πρώτη, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου μιλώντας στο Spiegel.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ απορρίπτει την ιδέα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε εσκεμμένα να σφίξει το χέρι της Γερμανίδας καγκελαρίου μπροστά στις κάμερες την Παρασκευή στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

«Δεν νομίζω πως είχε ακούσει την πρόταση» της Μέρκελ, όταν εκείνη πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν άλλη μία χειραψία μετά το αίτημα των φωτογράφων την ώρα που οι δύο ηγέτες κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Από προχθές διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να ερμηνεύσουν το περιστατικό, το οποίο συνέβη μπροστά στις κάμερες εν αναμονή των φωτογραφιών.

Η Μέρκελ φαίνεται να απευθύνεται στον Τραμπ, ζητώντας του να κάνουν χειραψία, ωστόσο εκείνος δεν ανταποκρίνεται και η Γερμανίδα καγκελάριος μένει λίγο αμήχανη και μετά χαμογελάει.

Πάντως, υπήρξαν αρκετές άλλες στιγμές όπου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έδειξε να έχει πρόβλημα να ανταλλάξει χειραψία, όπως στην είσοδο του Λευκού Οίκου και στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όμως, είτε δεν άκουσε είτε αγνόησε την πρόταση της Μέρκελ, η υπόθεση θεωρήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ενδεικτική του γενικότερου κλίματος της συνάντησης, όπου αναδείχθηκαν σαφώς οι διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες στα ζητήματα μετανάστευσης, εμπορίου, αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild γράφει σήμερα πως είναι «απίθανο» ο Τραμπ να μην άκουσε την πρόταση της καγκελαρίου, που καθόταν ακριβώς δίπλα του και υπενθυμίζει πως καθ΄όλη τη διάρκεια της σκηνής δεν της έριξε ούτε ένα βλέμμα...


esfyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: