31.3.17

Επιχείρηση «στρατολόγησης» μαθητών από χρυσαυγίτη βουλευτή...

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης

Βούτσης: Ανεπίτρεπτη η διανομή ναζιστικού υλικού σε παιδιά...
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με...
απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο βουλευτής επιχείρησε στις 28 Μαρτίου να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες.

Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Βούτσης: Ανεπίτρεπτη η διανομή ναζιστικού υλικού σε παιδιά

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος για την πρωτοφανή ενέργεια του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη.


Ο Ν. Βούτσης έθεσε το θέμα στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, λέγοντας ότι πρέπει να λάβει γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: