5.3.17

Μην αγοράζετε Άδωνη, είναι πολύ φτηνός...


Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε την Παρασκευή διάλεξη στο London School of Economics και χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά την...
Ελλάδα «τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης». Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Άδωνις με κάθε ευκαιρία επιμένει στην άποψη ότι τη χώρα κατέστρεψε το ότι οι αριστερές ιδέες είχαν ηγεμονικό ρόλο. Παραβλέποντας φυσικά ότι στα χρόνια της μεταπολίτευσης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εναλλάχθηκαν στην εξουσία μέχρι και το 2015, «χαρίζοντας» απλόχερα στη χώρα και την κοινωνία ρεμούλες και σκάνδαλα, οικοδομώντας εναλλάξ το πελατεικό κράτος και τη διαπλοκή με συμφέροντα και ΜΜΕ!

Πιστός στην ακροδεξιά αφετηρία της πολιτικής του καριέρας, το ΛΑΟΣ, δεν παύει ποτέ να εκφράζει το αντιαριστερό του μένος. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016: "Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι ο ακροδεξιός Άδωνις μόλις πρόσφατα αναγκάστηκε να αποκυρήξει τα αντισημιτικά του αισθήματα που δημιουργούσαν προβλήματα εντός της παράταξής του.

Δύο σε ένα: Και ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος

Ο λαλίστατος πολιτικός δεν έχει πάψει ποτέ να διαλαλεί ότι είναι μνημονιακότερος των μνημονίων. Έφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να διατείνεται ως υπουργός ότι δεν θέλει να του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν (!) για τα μνημονιακά μέτρα. Και σήμερα από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. είναι ο βασικός υποστηρικτής της αντιπολιτευτικής γραμμής «να πέσει η κυβέρνηση» πάση θυσία. «Να μην κλείσει η αξιολόγηση, φτάνει να φύγουν οι ανάξιοι» είναι η θέση που διατυπώνει σταθερά τον τελευταίο καιρό.

Ο αντιπρόεδρος της... φτήνιας ξεπέρασε τον εαυτό τους στις πρόσφατες δηλώσεις του στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Πιο προκλητικός από ποτέ, δυσφημώντας τη χώρα, και όχι την κυβέρνηση, όπως νομίζει, δήλωσε: «Αγοράστε Ελλάδα τώρα που είναι φτηνά» («Ιf you want to buy Greece, buy Greece now, because it's cheap»).

Μάλλον, με όλα αυτά, ισχύει το απλούστατο... «Μην αγοράζετε Άδωνη, είναι πολύ φτηνός» και για το κόμμα του και για τη χώρα...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: