24.3.17

Εκλεκτικός Αντιιμπεριαλισμός...

«Υπάρχει και ένα όριο στον κυνισμό όσων βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα πείραμα σε εξέλιξη». Όχι, η φράση δεν προέρχεται από κανένα έντυπο της άκρας αριστεράς: έτσι...
κλείνει το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της «Καθημερινής».

Η Ελλάδα πειραματόζωο και μάλιστα διαρκείας; Στο αρχείο της ίδιας εφημερίδας, μπορεί να βρει κανείς εκατοντάδες άρθρα να κατακεραυνώνουν παρόμοιες εξτρεμιστικές ιδέες, που θέλουν να υποτιμήσουν τις ελληνικές και κυβερνητικές ευθύνες ή να παρουσιάσουν τους δανειστές μας σαν βασανιστές.

Ο εκλεκτικός αντιιμπεριαλισμός της εφημερίδας έχει φυσικά να κάνει με το«όριο του κυνισμού»που ξεπεράστηκε: την, δεδηλωμένη πλέον, πρόθεση των δανειστών να ζητήσουν την υπογραφή και της ΝΔ στα νέα μέτρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα φιλικά ΜΜΕ έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση: ο Πρετεντέρης στα «Νέα» προτείνει στον Κ. Μητσοτάκη να στείλει στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ «φιλάκια και μια φωτογραφία της Μαρέβας». Πιο σοβαρή, η «Καθημερινή» καταλαβαίνει τις συνέπειες: αν το Βερολίνο το απαιτήσει, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αρνηθεί.

Η απαίτηση Σόιμπλε - ΔΝΤ είναι παράλογη και έξω από κάθε δημοκρατική και ευρωπαϊκή πρακτική. Επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η ακραία πλευρά των δανειστών θέτει συνεχώς καινούργια θέματα και εδώ βασικά οφείλεται η καθυστέρηση της αξιολόγησης. Συγχρόνως όμως υπογραμμίζει την ανάγκη πανεθνικής συνεννόησης για το πρόβλημα της χώρας και τα προκλητικά αιτήματα των δανειστών, μιας μίνιμουμ συναίνεσης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Δυστυχώς για τη χώρα, τον τόνο σήμερα δίνουν τα κηρύγματα φανατισμού και μίσους των κάθε λογής Αδώνιδων και Πρετεντέρηδων. Τι θα γίνει όμως αν το αίτημα προς την αντιπολίτευση τεθεί ως όρος για την επίτευξη συμφωνίας; Θα καθυστερήσει ο κ. Μητσοτάκης την αξιολόγηση;..

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: