18.3.17

Γαλλία: Έρευνες για την ταυτότητα του επίδοξου δράστη...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Orly Sud) μετά τους...
πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί, όταν ένα άτομο επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού. Η αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας υπήρξε άμεση και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο προάστιο του Σεν Ντενί στο Παρίσι. Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά στη συνέχεια έβγαλε ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς. Ακολούθως τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο προάστιο Βιτρί. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται πίσω από τα δύο περιστατικά. Όπως δήλωσε πηγή της αστυνομίας επρόκειται για έναν «ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο που ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σύστημα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πτώμα του άνδρα που έπεσε νεκρός στο Ορλί, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε στο μεταξύ η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί. Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στη δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ στο σημείο έφθασε και ο υπουργός Εσωτερικών.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου. Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.

Τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες...

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: