13.3.17

ΣΕΒ: Κίνδυνος εκτροχιασμού της ανάκαμψης...

Για τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ανάκαμψης προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και...
Βιομηχανιών (ΣΕΒ), επικαλούμενος τη συνεχή αβεβαιότητα, η οποία απορρέει από την παράταση των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση.

Στο μηνιαίο δελτίο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η λειτουργία της αγοράς σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας και η συνειδητοποίηση της κατακόρυφης αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης, έχουν επηρεάσει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα».

Μάλιστα, επικαλείται ως παράδειγμα την πτώση του ΑΕΠ κατά 1,1% στο δ’ τρίμηνο του 2016, λόγω της πτώσης των επενδύσεων παγίων και αποθεμάτων, αλλά και την εξασθένιση του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο του 2017.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, διαπιστώνει ότι «παρά τη σχετική επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης λόγω αβεβαιότητας, η παραγωγή εξακολουθεί να επεκτείνεται με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Η πορεία αυτή όμως, συνεχίζει ο ΣΕΒ, μπορεί να ανατραπεί, αν δεν αποκατασταθεί ταχύτερα η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας.

Σε αυτή τη βάση, η ταχεία άρση των αβεβαιοτήτων προκύπτει ως επιτακτική ανάγκη για να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ισχυρότερη ανάπτυξη το 2017, έτσι ώστε η ανάκαμψη να μην μείνει στα χαρτιά, καταλήγει ο Σύνδεσμος...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: