28.3.17

«Ναι» από Δημοκρατική Συμπαράταξη...

στην προανακριτική...

Υπερψηφίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για...
σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί των ημερών του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, με τον εισηγητή της πάντως Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να κατηγορεί την κυβέρνηση για «σκοπιμότητες και επιχείρηση αντιπερισπασμού μπροστά στα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για ανύπαρκτη στοιχειοθέτηση της πρότασης της συγκυβέρνησης με ασύνδετα, όπως είπε, μεταξύ τους δεδομένα, σημειώνοντας ότι «παράδειγμα είναι το καταπίστευμα στο εξωτερικό για την περίοδο που δεν ήταν υπουργός ο κ. Παπαντωνίου και δεν ασχολούνταν με τα εξοπλιστικά».
Μίλησε ακόμη για «ελαφρότητα αιτιολογίας επιχειρημάτων» και για «επικέντρωση μόνο στην περίοδο 2001-2004 χωρίς να βλέπει η κυβέρνηση εικόνα διαφθοράς σε άλλη περίοδο» και αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να μιλά για συναφές αδίκημα, όταν έχει παραγραφεί το κύριο αδίκημα».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε παράλληλα προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι «τελευταία υποδύεται πολλούς ρόλους και σήμερα εμφανίζεται ως αρχάγγελος της κάθαρσης» και επιτέθηκε συνολικά στη συγκυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε ότι «επιλέγει διαφάνεια «αλά καρτ» και «εξεταστικές με διακριτική διαχείριση πολιτικών περιόδων».
«Η πρότασή σας εξυπηρετεί μια γενικευμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού και επικοινωνιακής διαχείρισης του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή σας. Αυτή η τακτική τού επαναλαμβανόμενου πυροτεχνήματος πιο πιθανόν είναι να κάψει αυτόν που το ανάβει, παρά να οδηγήσει στην παραγωγή ενός φαντασμαγορικού θεάματος» επεσήμανε και πρόσθεσε:
«Θα υπερψηφίσουμε τη σύσταση Επιτροπής, όπως κάναμε για λόγους αρχής και για την Εξεταστική για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων. Υπερψηφίζουμε γιατί εμείς πρώτοι είχαμε ζητήσει Εξεταστική για τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, από την είσοδό της στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα, για να ελεγχθούν όλες οι κυβερνήσεις και να μάθουμε για τα εξοπλιστικά όλων των περιόδων».

«Εμείς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διεκδικούμε διαφάνεια παντού. Να έρθει η αλήθεια στο φως για όλα, χωρίς να βρίσκονται πρόσωπα στο απυρόβλητο, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μεθοδευμένες αποκαλύψεις. Εσείς μέσα από νομικούς υπερβατισμούς και υπερβατική αιτιολογία προσπαθείτε να παρουσιάσετε τη πρότασή σας, για να σπρώξετε τον πολιτικό χρόνο που πιέζει, προς το καλοκαίρι, όπου εκεί θα ανακαλύψει ο λαός τα επιτεύγματα των διαπραγματεύσεών σας» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: