23.3.17

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελβετία...

Την Ελβετία επισκέπτεται σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εν μέσω της...
συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας - Ευρώπης, για την εκστρατεία της Άγκυρας -σε ευρωπαϊκό έδαφος- υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τσαβούσογλου θα έχει συνομιλίες με τον Ελβετό ομόλογό του Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Πρόκειται επίσης, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βέρνη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εντάθηκαν πολύ τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πολλές από αυτές, όπου επρόκειτο να μιλήσουν Τούρκοι αξιωματούχοι σε τουρκικό κοινό, εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. 

Μία τέτοια συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στη Ζυρίχη. Σε αυτήν επρόκειτο να συμμετάσχει ο Τσαβούσογλου, αλλά τελικά ματαιώθηκε μετά την άρνηση του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί να τη φιλοξενήσει.

Η ελβετική αστυνομία απαγόρευσε στις 10 Μαρτίου μια άλλη προεκλογική συγκέντρωση ενός αξιωματούχου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, επικαλούμενη κίνδυνο για τη δημόσια τάξη...

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: