24.3.17

Διασταυρούμενα πυρά Σόιμπλε - Γκάμπριελ για την Ελλάδα...

Έμμεσες αιχμές εναντίον των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα άφησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και...
υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Φυσικά, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ήδη εφαρμόσει πολλές απ’ αυτές» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας για την τρέχουσα αξιολόγηση» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Για να καταστεί εφικτό αυτό, συμπλήρωσε, η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να κάνει περισσότερα στην συνταξιοδοτική και εργασιακή μεταρρύθμιση».

Όσον αφορά τα σενάρια περί Grexit, ο εκπρόσωπος του κ. Γκάμπριελ επανέλαβε ότι «στόχο αποτελεί ο ενιαίος και αδιαίρετος χαρακτήρας της Ευρωζώνης».

Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την πρόταση του Γκάμπριελ για την παροχή περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα και την Ε.Ε., ισχυριζόμενος πως «κινείται προς την εντελώς λάθος κατεύθυνση και στέλνει λάθος μήνυμα».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: