31.3.17

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε...

ΑσθενοφόροΣε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε αργά χθες βράδυ, νοσηλεύεται ο 29χρονος Σύρος που λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι αυτοπυρπολήθηκε στο... Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ της Χίου.

Η κατάσταση του πρόσφυγα είναι κρίσιμη καθώς έχει υποστεί εγκαύματα 85% σε όλο το κορμί του.

Στο νοσοκομείο της Χίου παραμένει νοσηλευόμενος αστυνομικός, που υπέστη ελαφρότερα εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Σύρο από την απονενοημένη του ενέργεια.

Σημειώνεται ότι ο Σύρος ήρθε στη Χίο στις 22 Μαρτίου και τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση.  

ΚΕΕΡΦΑ: Γέννημα της ρατσιστικής πολιτικής ο αυτοπυρπολισμός

«Ο αυτοπυρπολισμός του πρόσφυγα από τη Συρία είναι μια δραματική υπογράμμιση για το πού οδηγούν τους πρόσφυγες οι άθλιες ρατσιστικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε. που κατακρεουργούν το δικαίωμα στο άσυλο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οι ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο που έκλεισαν τα σύνορα με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας αλλά και ο υπερβάλλΩν ζήλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. να εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά σε συνθήκες Γκουαντάναμο οδηγεί σε απόγνωση», προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ και απαιτεί να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και να δοθεί η δυνατότητα στην ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: