20.3.17

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση...

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση - MediaΤο Bloomberg «βλέπει» πως η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση, εφάμιλλη με αυτή του καλοκαιριού του 2015.

Λόγος για αυτή του την πρόβλεψη είναι η...
απαισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο σημερινό Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τα εργασιακά να αποτελούν ως τώρα το μεγαλύτερο αγκάθι για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Πέραν των εργασιακών, οι θεσμοί φέρονται να ζητούν περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στα θέματα ενέργειας.



O Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πρόσφατα πως δε θεωρεί πιθανό το κλείσιμο της αξιολόγησης ούτε μέσα στον Απρίλιο, φέρνοντας τη χώρας πιο κοντά σε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι.

Αν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν επιτευχθεί πριν τα μέσα Ιουλίου, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις της και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας περίπτωσης θα είναι καταστροφικά.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, με την ανεργία να αυξάνεται και την οικονομία να παρουσιάζει ύφεση κατά του 2016.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Οικονομίδη, καθηγητή στο Stern School of Business του New York University «η ελληνική ανάπτυξη καθυστερείται σημαντικά εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων. Είναι δεδομένο πως στο τέλος ο Τσίπρας θα «λυγίσει», το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: