20.3.17

Σκουρλέτης για Bloomberg...

Σκουρλέτης για Bloomberg: Η απόσταση δεν έχει μεγαλώσει αλλά παραμένει - MediaΗ απόσταση δεν έχει μεγαλώσει αλλά παραμένει...

Δεν έχει μεγαλώσει η απόσταση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών όπως ισχυρίζεται το Bloomberg, απόσταση υπάρχει δεν είναι μεγάλη ούτε όμως...
αμελητέα, τόνισε σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο, ότι δεν αρκεί να συμφωνήσει στο 80% των ζητημάτων για να κλείσει η συμφωνία, αλλά στο 100% και ιδιαίτερα όταν το υπολειπόμενο αφορά ζητήματα που εμείς τα θεωρούμε καθοριστικά και αφορούν τα αντίμετρα.

Δήλωσε επίσης ότι «ένα από τα χαρακτηριστικά των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι το ΔΝΤ έχει ξεπεράσει τα όρια που θέτει η ίδια η συμφωνία., λες και δεν έχει υπάρξει όλος ο προηγούμενος ενάμιση χρόνος». Ξέρουμε, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι υπάρχει μία κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ μέσα στον Απρίλιο εκεί θα αποτυπωθεί ποια είναι η επίδραση της εκλογής Τραμπ και κατά πόσο θα επηρεάσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επανέλαβε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κλείσει η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι «εάν δεν διαμορφωθεί το ισοζύγιο μέτρων αντίμετρων που θα οδηγήσουν στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τότε η συμφωνία είναι ετεροβαρής, αποκτά άλλα χαρακτηριστικά και είναι έξω από τις επιδιώξεις τις δικές μας».

Σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του ότι καλό θα είναι τα μέτρα να έχουν διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι τελικά η διατύπωση αυτής της σκέψης τροφοδότησε μια σειρά δηλώσεις από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που ήταν αποκαλυπτικές για τις στάσεις τους.

Θεωρώ, τόνισε, ότι ανέδειξε όλες τις αντιφάσεις , ειδικά στη ΝΔ. Με εκφράζει απολύτως η δήλωση Μεϊμαράκη περί τζάμπα μαγκιάς, καταλάβαμε πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ρητή και σαφής δέσμευση από την προηγούμενη την ΚΕ ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν πρέπει να συζητηθούν σε αυτό το κομματικό όργανο, πριν κλείσει οριστικά ο κύκλος των διαβουλεύσεων. Η στοιχειώδης δημοκρατική τάξη και ευαισθησία επιβάλλει να υπάρξει αυτή η διαδικασία, τόνισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: