29.3.17

Μπαρνιέ για Brexit: Η πρώτη μέρα ενός πολύ δύσκολου δρόμου...


Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι...
«σήμερα είναι η πρώτη ημέρα ενός πολύ δύσκολου δρόμου».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ βρίσκεται στη Μάλτα την ώρα που η Τερέζα Μέι ενεργοποιεί το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, που σημαίνει την εκκίνηση των δύσκολων διαπραγματεύσεων οι οποίες θα καταλήξουν στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι το χρονικό σημείο κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μία «δίκαιη συμφωνία»« όχι μόνο για το θέμα του Brexit, αλλά και για το μακροπρόθεσμο μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας δήλωσε από την πλευρά του ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την Βρετανία θα πρέπει να προβλέπει ένα στάτους κατώτερο από αυτό του μέλους και πρόσθεσε ότι η Μάλτα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα στείλει εντός 48 ωρών στον Μισέλ Μπαρνιέ επίσημες οδηγίες για τις συνομιλίες.

«Θα στηριχθούμε στην ορθή σας κρίση. Σήμερα είναι μία λυπητερή ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο Μουσκάτ στον Μπαρνιέ.

Στις 13:20 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ παρέλαβε την επιστολή της Τερέζα Μέι με την οποία ενεργοποιείται το άρθρο 50.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: