23.3.17

Eπιχειρεί να κρύψει την αμηχανία της...

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜε φουλ επίθεση...

Με εμφανή την αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει, η Νέα Δημοκρατία αρνείται να αναλάβει τυχόν ευθύνες αναφορικά με...
τα μνημονιακά μέτρα που αναμένονται προσεχώς στη Βουλή προς ψήφιση, και επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ανικανότητα, ανευθυνότητα και αξιοπιστία.

Αιτία για την επιθετική ανακοίνωση της Ν.Δ. που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα, στάθηκαν οι δηλώσεις τού εκπροσώπου τού ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.

Σε ανάλογες δηλώσεις είχαν προβεί τις προηγούμενες ημέρες, κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin (21/03) o Γάλλος υπουργός Οικονομικών φέρεται να προέβη στην αποκάλυψη ότι Ταμείο ζητά από την ελληνική αντιπολίτευση να δώσει διαβεβαιώσεις για μετά το 2019. Ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι του «φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε πως «σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών» υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται για κάτι καινούριο».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει όλο αυτό το διάστημα πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση. Σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις Ράις, η Ν.Δ. επανήλθε, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. έχει ως εξής:

Οι δηλώσεις του κ. Ράις επιβεβαιώνουν, άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας. Είναι επίσης σαφές ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες. Επομένως, να μην ζητούν από την αξιωματική αντιπολίτευση καμία συνευθύνη.
    
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της αντιπολίτευσης. Είναι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: