20.3.17

Αντιπολιτευτικά πυρά μετά το πέρας του Eurogroup...


Κόμματα του κοινοβουλίου αντιμετώπισαν με βολές κατά της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Η χώρα μπαίνει ξανά σε...
περιπέτεια» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου το μόνο που μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή». Στην ίδια ανακοίνωση, γινόταν αναφορά στις 20 Φεβρουαρίου, όταν «η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε ”το τέλος της λιτότητας”. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στα αποτελέσματα που έχουν γίνει εμφανή τους τελευταίους μήνες («ξανά σε ύφεση η χώρα», «επέστρεψε η ανασφάλεια», «αυξήθηκαν οι άνεργοι» κ.ά.) και καταλήγει με νέα έκκληση για πρόωρες εκλογές («η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα...»).

Σε ανάλογο μήκος κύματος κι η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία τονίζεται πως παρατείνονται «η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για τη χώρα». Ωστόσο - όπως σημειώνεται- «αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση πως αφήνει τον χρόνο να περνάει, «επειδή δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις».

«Από τον Νοέμβριο, στον Ιανουάριο... Και μετά στο Φεβρουάριο... Ύστερα στο Μάρτιο και τώρα πάμε στον Απρίλιο και βλέπουμε... Τα Eurogroup περνούν, η οικονομία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ...», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού, στην οποία τονίζεται πως «αυτό που είναι προφανές σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς είναι το κόστος που πληρώνουν καθημερινά. Οι εταίροι δεν βιάζονται, αλλά όσοι ασχολούνται με την πραγματική οικονομία καίγονται»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: