11.3.17

SOS συνωμοσία: Ομάδα της δραχμής στην κυβέρνηση...


Παρουσιάζει πολιτικό ενδιαφέρον ο τρόπος που στήνεται κάθε τόσο μια ψεύτικη εκστρατεία, με συνήθη στόχο την...
κυβέρνηση. Από χθες το απόγευμα κυκλοφορεί και διακινείται εντέχνως η είδηση - βόμβα που είναι να δημοσιευθεί σήμερα, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας: ο υπουργός Οικονομικών έχει στήσει στο υπουργείο ομάδα «δραχμιστών» και άλλων βαρουφακικών που σχεδιάζουν μυστικά να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ ή να καθιερώσουν το διπλό νόμισμα.

Η ομάδα, «αποκαλύπτει» το ρεπορτάζ, λειτουργεί συνωμοτικά, αφού τα μέλη της έχουν δεσμευθεί «με ρήτρα εχεμύθειας» (sic). Δεν έχει σημασία ότι το «ντοκουμέντο» που παρατίθεται δεν είναι παρά η εφημερίδα της κυβερνήσεως και αφορά τη συγκρότηση στο υπουργείο Οικονομικών επιτροπής για την ανάπτυξη!


Ότι η κυβέρνηση έχει διευκρινίσει εκατοντάδες φορές τη στάση της. Ούτε ότι μόλις προχθές ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην πρώτη από τις νέες ταχύτητες που σχεδιάζονται στην ΕΕ, κάτι που έχει ως βασική προϋπόθεση την παραμονή στην ευρωζώνη.

Η εφημερίδα θα πουλήσει φύλλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και στη χώρα της συνωμοσιομανίας, ορισμένοι θα το πιστέψουν. Εδώ, σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση, το 25% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Δεν θα πιστέψει ότι θα μας ρίξουν, χωρίς να το καταλάβουμε, στη δραχμή;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: