18.4.17

Το θυμάστε το «01» (του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου);...


Πρέπει να ήταν, σίγουρα ήταν δηλαδή, το πιο πρωτοποριακό νεανικό περιοδικό στην ιστορία του...
εγχώριου, περιοδικού, Τύπου. Από τα πιο πρωτοποριακά για να μην είμαστε εντελώς απόλυτοι.
Το έφερα στο νου μου τώρα με αφορμή ένα ρεπορτάζ (λίγο διαφορετικό από τα συνήθη) μόδας που είχε παρουσιάσει το «01» τον Σεπτέμβριο του 94, πριν από 23 χρόνια δηλαδή, πριν από μία ολόκληρη ζωή. Δείτε τις φωτογραφίες όπως τις αναδημοσίευσε το Lifo και νομίζω πως θα συμφωνείτε κι εσείς, είτε σας αρέσουν ως αισθητική, είτε όχι. Ετερον εκάτερον. Ποιο περιοδικό τώρα κάνει κάτι αντίστοιχο, ποιο τολμά; Και ως ιδέα (να το σκεφτεί) αλλά και ως ριζοσπαστική πράξη (να το πραγματοποιήσει);











Ξεφύλλισα τα παλιά τεύχη που έχω στο αρχείο μου και έπεσα πάνω σε πλήθος ρεπορτάζ που θα μπορούσαν να δημοσιευτούν αυτούσια και σήμερα. Για σκεφτείτε το λίγο, πόσο δύσκολο είναι αυτό. Ενώ αντιθέτως κάποιοι κάνουν τώρα πράγματα που άλλοι -όπως το Lifo- έκαναν πριν από 10 χρόνια και νομίζουν πως είναι και... προχωρημένοι.
Το «01» ήταν του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου και ως αντίπαλο δέος, τότε, υπήρχαν τα life style περιοδικά του Πέτρου Κωστόπουλου. Βλέπετε που κατέληξαν οι δυο τους. Ο ένας με το Lifo και ο άλλος είναι κριτής στο... Star Academy.

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: