21.4.17

Πρόστιμα 157 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank...

Αποτέλεσμα εικόνας για Deutsche Bank
Το ποσό των 157 εκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) συμφώνησε να καταβάλει η Deutsche Bank για πρόστιμα, τα οποία αφορούν...
παραβάσεις των κανόνων αναφορικά με τη χειραγώγηση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Fed ανακοίνωσε χθες ότι η γερμανική τράπεζα απέτυχε να αντιληφθεί ότι οι διαπραγματευτές της ξένου συναλλάγματος αντάλλασσαν μηνύματα με ανταγωνιστές τους για τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τη Fed, η Deutsche Bank δεν είχε, επίσης, εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την ικανοποιητική συμμόρφωσή της με τον λεγόμενο κανόνα Volcker, ο οποίος απαγορεύει τις συναλλαγές των τραπεζών για δικό τους λογαριασμό.

Η Deutsche διατάχθηκε να πληρώσει 156,6 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, να σταματήσει τις παραβάσεις και να συνεργασθεί σε κάθε έρευνα για τα άτομα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος.

Ο διακανονισμός σχετίζεται με μία ευρύτερη έρευνα αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που κατηγορήθηκαν για συντονισμένες πρακτικές, ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.

Πηγή: Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια: