19.4.17

ΠΟΕΔΗΝ: Να εκδοθεί πόρισμα για τον θάνατο της 8χρονης ...

​ΠΟΕΔΗΝ: Να εκδοθεί πόρισμα για τον θάνατο της 8χρονης που «έσβησε» από γρίπη
...που «έσβησε» από γρίπη...
Τραγικές είναι οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας όπου...
νοσηλεύτηκε πριν καταλήξει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου η 8χρονη Μαρία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Παρότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί τα παιδιά του πληθυσμού αναφοράς της 6ης ΥΠΕ, δηλαδή στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα νησιά Ιονίου, 
αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο σε χρηματοδότηση και στελέχωση, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. 

Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει παιδιά από μίας ημέρας έως 16 ετών και στηρίζει το σύνολο των Μονάδων Νεογνών και των Παιδιατρικών κλινικών των Νοσοκομείων της 6ηςΥΠΕ.  


Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 στα Επείγοντα αντιμετωπίστηκαν 60.000 παιδιά. 

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 140.000 μικροβιολογικές εξετάσεις και 32.000 ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις. 

Έγιναν 6.000 εισαγωγές και 1.700 χειρουργεία, καθώς είναι το μόνο νοσοκομείο της συγκεκριμένης υγειονομικής Περιφέρειας που διαθέτει παιδοχειρουργική κλινική. 

Κι ενώ οι αριθμοί αποτυπώνουν την ανάγκη κάλυψης των παιδιατρικής περιστατικών, τα στοιχεία για τις τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ είναι δραματικά: Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ δεν διαθέτει κανέναν παιδοκαρδιολόγο. «Πώς είναι δυνατόν ένα Παιδιατρικό Περιφερειακό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά, που κάνει το σύνολο των παιδοχειρουργικών επεμβάσεων, να λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς να διαθέτει παιδοκαρδιολόγο;», διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ. 


Επίσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Καραμανδάνειο δεν διαθέτει επίσης κανέναν παιδοοφθαλμίατρο και τα μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ σκουριάζουν επί μηνες, με τους υπεύθυνους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε έναν επικουρικό. 

Δεν διαθέτει κανέναν παιδοογκολόγο. γι’ αυτό και δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες και οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικης.Τέλος, δεν διαθέτει κανέναν παιδοδοντίατρο. 

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό όπως επίσης υπάρχουν ελλείψεις και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΠΟΕΔΗΝ: Να εκδοθεί πόρισμα για τον θάνατο της 8χρονης

Την ανάγκη της διερεύνησης των αιτίων του θανάτου του 8χρονου κοριτσιού με ιατροδικαστική έκθεση και της απόδοσης τυχόν ευθυνών όπου υπάρχουν, ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ. 

«Το πόρισμα πρέπει να εκδοθεί άμεσα για να μην επικρέμονται κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση με απόλυτο σεβασμό στους γονείς του τραγικού κοριτσιού και του προσωπικού του νοσοκομείου, που δίνει τη ζωή του σε αντίξοες συνθήκες και σώζει παιδιά που κινδυνεύουν, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καταλήγοντας δηλώνει: «Ελπίζουμε να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα και να μην έχουμε τα ίδια της Ζακύνθου, όπου κατέληξε μια 41χρονη, δηλαδή να περάσουν τέσσερις μήνες και να μην γνωρίζουμε από τι πέθανε το κοριτσάκι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: