26.4.17

H Φώφη ενημέρωσε Σημίτη πριν το ξεκαθάρισμα...

Για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για...
τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα ενημέρωσε η Φώφη Γεννηματά τον Κώστα Σημίτη σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά τη σκληρή απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους αμφισβητίες από το εσωτερικό του κόμματός της, την κατάργηση όλων των οργάνων, το ξήλωμα του γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη και την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου, όπου αναμένεται «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Αν και για τη Χαριλάου Τρικούπη, επρόκειτο για μια κίνηση «επιβεβλημένη», στο πλαίσιο των «καθαρών λύσεων» που είχαν προαναγγελθεί για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια των τελευταίων 24ώρων, η ενέργεια της προέδρου του ΠΑΣΟΚ τραβά το σκοινί της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στα άκρα.

Αναζωπυρώνει το κλίμα εσωστρέφειας, διχάζει τη βάση, βάζει απέναντι και «στον πάγο» μια ισχυρή πτέρυγα του Κινήματος, σε μια συγκυρία που οι προσπάθειες ανασυγκρότησης αρχίζουν να αποδίδουν κάποιους πρώτους καρπούς.

Στην περίπτωση δε που οι διαφωνούντες επιλέξουν τον ίδιο δρόμο των υψηλών τόνων και των κατηγοριών, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμη και μια νέα διάσπαση, την οποία προς το παρόν κανείς δεν σκέφτεται ούτε επιθυμεί...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: