18.4.17

«Κόκκινη γραμμή» η επαναφορά της θανατικής ποινής...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μηνυμα ΕΕ προς Αγκυρα
Αυστηρό μήνυμα ΕΕ σε Αγκυρα...
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να αρχίσει ...
να κινείται και πάλι πιο κοντά στην ΕΕ και να σταματήσει να απομακρύνεται παραπάνω, στον απόηχο και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής. 

 Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επεξήγησε πως η επαναφορά της θανατικής ποινής αποτελεί «την πλέον κόκκινη γραμμή για την ΕΕ», συμπληρώνοντας πέραν πάσης αμφιβολίας «ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ξεκάθαρο σήμα ότι η Τουρκία δεν θέλει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας». 

Ο Σχοινάς τόνισε ότι η απόφαση της Ευρώπης για τη θανατική ποινή είναι αμετάκλητη «δε το συζητάμε», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «έχει να κάνει με τα θεμέλια και το τι ακριβώς συμβολίζει η Ευρώπη».

Ο ίδιος Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι σε σχέση με τα 7 εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση των θεωρήσεων δεν έχει αλλάξει η θέση της ΕΕ και η Τουρκία οφείλει να τα εκπληρώσει, κάνοντας χρήση της βοήθειας που της παρέχει η Κομισιόν. Τέλος σε σχέση με τα προενταξιακά κονδύλια, σημείωσε ότι οι κανόνες είναι πάρα πολύ αυστηροί και συγκεκριμένοι με στόχο να μην πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: