26.4.17

Ντομπρόβσκις: Πιθανή η εκταμίευση δόσης τον Μάιο...

Ντομπρόβσκις: Εφικτή τον Μάιο η εκταμίευση της επόμενης δόσης
Αισιόδοξος για πιθανή εκταμίευση της δόσης που συνδέεται με την δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup του Μαΐου είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας μετά τη...
συνεδρίαση των Επιτρόπων της Επιτροπής, ο Λετονός πολιτικός, ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα σε περίπτωση επίτευξης μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) και το ρόλο του ΔΝΤ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη πορεία της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Καθώς η Ελλάδα παράγει πρωτογενές πλεόνασμα «μεγαλύτερο από τον στόχο του 0.5% για το 2016» και οδεύει προς την επίτευξη πλεονασμάτων που ικανοποιούν τους στόχους για το 2017 και 2018, ο Βάλντις Ντομπρόσβκις εκτιμά πως δεν θα είναι δύσκολη η επίτευξη της SLA.

Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουν οι δανειστές τις μεταξύ τους διαφορές και έπειτα, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θεωρεί πως είναι δυνατό να υπάρξει μια απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup του Μαΐου.

Σχετικά με το ΔΝΤ ο Βάλντις Ντομπρόσβκις δεν ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας μόνον πως βάση των συνθηκών πρέπει να συνεργαστούν με το ΔΝΤ και το ζήτημα συζητήθηκε και στις συναντήσεις που έγιναν στη Βαλέτα στη Μάλτα όπου υπήρξε «μια προκαταρτική συμφωνία στον οδικό χάρτη για το θέμα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: