19.4.17

Νεα προπαγάνδα (?) από τα Τουρκικα ΜΜΕ......για τα Ιμια (BINTEO)...
Για ένα καινούριο επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής γύρω από τα Ίμια κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ, δημοσιοποιώντας...
παράλληλα και σχετικό βίντεο του περιστατικού. 


Το εν λόγω συμβάν, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, έλαβε χώρα χθες, μεσημέρι Τρίτης, όταν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής ενώ περίμενε μπροστά από την Καλόλιμνο, στη συνέχεια πέρασε δύο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι στα ελληνικά) και μετά προσπάθησε να πλησιάσει τα Ίμια. Μετά από λίγο, σύμφωνα πάντα με τα Τουρκικά δημοσιεύματα, το τουρκικό λιμενικό επενέβη και έβγαλε το ελληνικό πλοίο εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα, κατά την καταδίωξη, τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και 2 μέτρα το ένα το άλλο. 

Όπως αναφέρουν, το ελληνικό πλοίο προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε. 

Στα δημοσιεύματα υπενθυμίζεται η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μεγάλη Πέμπτη στην Καλόλιμνο με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά και η παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: