25.4.17

«Υποκριτική η συγνώμη του Κορκονέα», είπε η μητέρα του Αλέξη...

Τζίνας Τσαλικιάν
Με την κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και...
Βασίλη Σαραλιώτη και η οποία θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.

Μετά από διαδοχικές διακοπές, που ήταν το χαρακτηριστικό της εξέλιξης της δικής τους τελευταίους μήνες και από τη στιγμή που ξεκίνησε για διάφορους λόγους, από σήμερα ξεκίνησε ουσιαστικά κανονικά η ακροαματική διαδικασία, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, που ήταν η κ. Τσαλικιάν.

Στην κατάθεσή της η ίδια ανέφερε ότι η παρουσία του παιδιού της στα Εξάρχεια εκείνη τη βραδιά ήταν συμπτωματική και βρέθηκε εκεί, λόγω της γιορτής του φίλου του Νίκου Ρωμανού.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του δεν ήταν στην παρέα των παιδιών με την οποία είχαν συμπλακεί λίγη ώρα πριν οι δύο αστυνομικοί, αλλά ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, βρέθηκε ανάμεσα στην παρέα και τους δύο αστυνομικούς και δέχθηκε τη σφαίρα στο ύψος της καρδιάς.

Τοποθέτησε μάλιστα τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ στο πλαίσιο ενός «οργανωμένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης», ενώ αναφορικά με τη «συγνώμη» του Επαμεινώνδα Κορκονέα και τη στάση του την χαρακτήρισε «υποκριτική».

Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση σε δεύτερο βαθμό, έκανε λόγο σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικιάν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η απόδοση ευθυνών και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ιστορική ευθύνη της δικαιοσύνης».

Χαρακτήρισε μάλιστα το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008 , ως «στυγνή δολοφονία» και ανέφερε την πρωτόδικη απόφαση, που επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η δική θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι συνήγοροι υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια, είναι πλέον οι αυτεπάγγελτα διορισμένοι δικηγόροι Βαγγέλης Ανδρούλας και Νίκος Καραφέρης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται επίσης ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλη Σαραλιώτης, οποίος έχει αποφυλακιστεί με όρους από το 2012.

Επίσης το κλίμα στο Εφετείο Λαμίας ήταν ιδιαίτερα ήρεμο, χωρίς παρουσία πολιτών, αλλά με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: