24.4.17

Την προεδρία της Κύπρου θα διεκδικήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος...

Την προεδρία της Κύπρου θα διεκδικήσει ο Νικόλας ΠαπαδόπουλοςΣίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου (γιου του Τάσσου Παπαδόπουλου) για την...
προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2018. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι) τα τρία κόμματα τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητα Παπαδόπουλου ενώ τα άλλα δύο θα θέσουν το θέμα στα συλλογικά τους όργανα για απόφαση.

Την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου στηρίζει το κόμμα του, το ΔΗΚΟ και τα κόμματα ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη. Η Συμμαχία Πολιτών έχει προκρίνει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα ενώ οι Οικολόγοι θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας σε πολιτική βάση και μετά να επιλεγεί το πρόσωπο. Σίγουρη θεωρείται η επεναδιεκδίκηση εκλογής από τον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με την στήριξη του ΔΗΣΥ, ενώ το ΑΚΕΛ θα επιλέξει υποψήφιο τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των πέντε κομμάτων, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους προς έγκριση την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της Συνεργασίας.
Σημείωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος για να ληφθεί η τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή κοινού υποψηφίου.
Υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου για την προεδρία της Κύπρου

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών όπως στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου αλλά και στην αναγκαιότητα εκ των προτέρων συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.

Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου

Μετά τη σημερινή σύσκεψη ο Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε γραπτή δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική. Ο Ενδιάμεσος Χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για την πρωτοβουλία του για τη σημερινή συνάντηση και για την στήριξή του προς την υποψηφιότητα μου.
Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική μου.

Ευχαριστίες εκφράζω και στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά μου στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.
Με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων της σημερινής απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική»...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: