18.4.17

Πυρά Ξυδάκη κατά ΔΝΤ...

Πυρά Ξυδάκη κατά ΔΝΤ: Από το 2010 παραβιάζει τις αρχές του - MediaΑπό το 2010 παραβιάζει τις αρχές του...

"Το καλύτερο που περιμένουμε από το ΔΝΤ και την Εαρινή Σύνοδο είναι να σταματήσει να...
παραβιάζει τις ιδρυτικές του αρχές στην Ελλάδα και αντί να κάνει τα χατίρια των ευρωπαϊκών τραπεζών να είναι σταθερό στην πρόταση για ανακούφιση του ελληνικού χρέους" σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο.

"Από το ΔΝΤ περιμένουμε αυτό που περιμέναμε πάντα, να είναι συνεπές και σταθερό στην πρότασή του για ανακούφιση του ελληνικού χρέους, που θα αλλάξει τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, θα την κάνει πιο ελκυστική και για την ποσοτική χαλάρωση και για τις αξιολογήσεις, εντέλει και ως έναν πιο ελκυστικό υποδοχέα εγχώριων και ξένων επενδύσεων" επισήμανε ο κ. Ξυδάκης.

Όπως τόνισε, "αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο από την αρχή της κρίσης, είναι κάτι που δεν έκανε το ΔΝΤ, παραβιάζοντας τις ιδρυτικές του αρχές έκανε το χατίρι των ευρωπαϊκών τραπεζών το 2010 και συνέχισε μέχρι σήμερα ... Σήμερα βλέπουμε μία αυξανόμενη επιμονή, είναι ό,τι καλύτερο περιμένουμε από το ΔΝΤ".

Απέρριψε παράλληλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, καθώς όπως είπε "η γραμμή της κυβέρνησης είναι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης να εξαντλήσει τον πολιτικό χρόνο μεταξύ των εκλογών".

Όπως ανέφερε ο κ. Ξυδάκης αυτό που περιμένει η κυβέρνηση είναι "να αποδώσουν τα μέτρα εξορθολογισμού, της φορολογίας και της είσπραξης των μη παραμετρικών εσόδων από διαφυγόντα, λανθάνοντα, επαναπατρισμούς κεφαλαίων κτλ. που επί δεκαετίες δεν είχε επιδιωχθεί να συγκεντρωθούν. Να δοθεί μία ανάσα στην ελληνική κοινωνία από την είσοδο αυτής της ρευστότητας, αλλά και μία ανάσα ρευστότητας από την τελευταία δόση του καλοκαιριού, που δεν είναι μόνο για πληρωμή ομολόγων αλλά και για την πληρωμή καθυστερούμενων προς τους πολίτες. Περιμένει να ωφεληθεί από την αναπάντεχη βελτίωση των εισπράξεων του Δημοσίου (το Μάρτιο η αύξηση ήταν 30%-35%) ... φαίνεται επίσης ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά στον τουρισμό".

"Τα επιμέρους στοιχεία που προσθέτουν ρευστότητα στην αγορά, προσθέτουν "οξυγόνο" και βοηθούν στην αλλαγή κλίματος από την κατήφεια της αβεβαιότητας του τελευταίου τριμήνου. Αυτή η αλλαγή κλίματος στην αγορά είναι πάντα και αλλαγή κλίματος στην πολιτική σκηνή... Παράλληλα, η κυβέρνηση προσδοκά και σε μία επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου προς την αποτελεσματικότητα ως προς τον πολίτη", μαζί με αυτοκριτική για ολιγωρίες και καθυστερήσεις, κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης εξάλλου αναφέρθηκε εκτενώς στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, όπου όπως εκτίμησε ο Ερντογάν κέρδισε, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι κέρδισαν οι Τούρκοι, ενώ εν πολλοίς η πορεία του θα κριθεί από την ικανότητά του να αναστρέψει την φθίνουσα πορεία της τουρκικής οικονομίας, την ώρα που η χώρα δείχνει να αυτονομείται από τις ευρωπαϊκές εξαρτήσεις...

(πηγή: Στο κόκκινο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: