30.4.17

Συνελήφθη Ελβετός που κατασκόπευε...

Γερμανία: Συνελήφθη Ελβετός που κατασκόπευε τις γερμανικές φορολογικές αρχέςτις γερμανικές φορολογικές αρχές...

Ένας Ελβετός συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές με την υποψία ότι κατασκόπευε τα στελέχη των γερμανικών φορολογικών υπηρεσιών που...
ασχολούνταν με την αγορά δεδομένων Γερμανών πολιτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt.

Η εισαγγελία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι συνελήφθη ο 54χρονος Ντάνιελ Μ. με την κατηγορία ότι παρακολουθούσε τις φορολογικές υπηρεσίες από τις αρχές του 2012.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα γράφει ότι η αποστολή του ήταν να εντοπίσει τους επιθεωρητές των φορολογικών υπηρεσιών που ασχολούνταν με την αγορά ψηφιακών δίσκων στους οποίους ήταν αποθηκευμένα στοιχεία των Γερμανών πολιτών που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντάνιελ Μ. εργαζόταν για τις ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών στον γερμανικό τραπεζικό τομέα.

Από τις αρχές του 2006 πολλά γερμανικά κρατίδια, όπως της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, έχουν αποκτήσει, από ανώνυμες πηγές, CD και στικάκια USB που περιέχουν πληροφορίες για πρόσωπα ύποπτα για φοροδιαφυγή. Το 2010 οι γερμανικές φορολογικές υπηρεσίες ανέκτησαν 1,6 δισεκ. ευρώ από φοροφυγάδες χάρη σε αυτά τα δεδομένα...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: