24.4.17

Σε μπρασερί με φίλους του πολιτικούς και ηθοποιούς γιόρτασε ο Μακρόν...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AFPΠεριβαλλόμενος από υποστηρικτές του σε διάσημη μπυραρία του Παρισιού επέλεξε να γιορτάσει ο Εμανουέλ Μακρόν τη...
νίκη του στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Μακρόν το βράδυ της Κυριακής θέλησε να γιορτάσει τη νίκη του αμέσως μόλις αναδείχτηκε στην κορυφή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Ο εορτασμός έλαβε χώρα στο «La Rotonde» μία διάσημη παριζιάνικη μπρασερί στην λεωφόρο Μοντπαρνάς, στο 14τέταρτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, εκεί όπου και ο Φρανσουά Ολάντ είχε γιορτάσει τη νίκη του στις εκλογές των σοσιαλιστών το 2011. Σύμφωνα με την Parisien, υποστηρικτές και σύμβουλοι του Μακρόν έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο ο Μακρόν τους προσκαλούσε στο διάσημο εστιατόριο. Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν ήταν ο οικονομολόγος Jacques Attali, η ηθοποιός Line Renaud, ο ηθοποιός Pierre Arditi, ο ανιματέρ Stéphane Bern, ο συγγραφέας Erik Orsenna, ο αρχιτέκτονας Roland Castro και ο Daniel Cohn-Bendit.

«Δεν ήταν μία απίστευτα εορταστική ατμόσφαιρα. Οι πιο παλιοί σύμβουλοι επαναλάμβαναν στον Εμανουέλ ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και σοβαρός. Παρών ήταν και η Line Reanaud και ο Pierre Arditi αλλά όχι ο DSK όπως ορισμένοι είπαν», δήλωσε άτομο κοντινό στον Μακρόν το οποίο παραβρέθηκε και αυτό στο δείπνο.

Όπως τονίζει πάντως το BFMTV, αν και το εστιατόριο στο οποίο γιόρτασε τη νίκη του ο Μακρόν, δεν είναι και τόσο ακριβό, ο εορτασμός δεν άργησε να συνδεθεί με εκείνον του Νικολά Σαρκοζί το 2007 σε εστιατόριο στην Champs-Elysées, ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο. «Αυτή η γιορτή στη Ροτόντα είναι αρκετά ανάξια σε μία πολιτική κατάσταση στην οποία η άκρα δεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο», έγραψε στο Twitter ο David Cormand γραμματέας των Ευρωπαίων Οικολόγων -Πράσινων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Europe 1 ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την επιλογή του λέγοντας ότι «αν δεν έχετε καταλάβει ότι ήταν επιθυμία μου αυτό το βράδυ να προσκαλέσω τους γραμματείς μου, τους αξιωματικούς ασφαλείας, πολιτικούς, συγγραφείς, γυναίκες και άντρες που από την αρχή με συνόδεψαν, τότε δεν έχετε καταλάβει το νόημα της ζωής»...




Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: