20.4.17

Κοντονής: Χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια...


... για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ...
«Χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια, που πήγαν τα χρήματα -εκατομμύρια ευρώ- και ποιοι τα καρπώθηκαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη δικογραφία με τη ...
χρηματοδότηση των ΜΚΟ την περίοδο 2001 -2010.
«Δεν υπάρχει συγκάλυψη με αυτήν την κυβέρνηση» είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», ο Σταύρος Κοντονής και εκτίμησε ότι μετά από 15-20 μέρες θα εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα στη Βουλή. 

«Αυτοί που επιχειρούν να κάνουν μαθήματα σήμερα στην κυβέρνηση, μας οδήγησαν στην καταστροφή (...) Αν ο λαός θέλει να συνεχίσουν να τον κυβερνούν αυτοί οι τύποι, θα πρέπει να γνωρίζει (...).Είναι πολύ σημαντικό για την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως εντοπίστηκαν ΜΚΟ που έχουν ως έδρα την ίδια διεύθυνση, «κάτι που δείχνει ότι είχε στηθεί μια φάμπρικα και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος». Τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί μόνον αδίκημα απιστίας, έχει παραγραφεί για τους πολιτικούς, ενώ στην περίπτωση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα-«ξέπλυμα μαύρου χρήματος»- δεν υπάρχει παραγραφή. 

Εμμέσως επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ότι ένας εκ των εμπλεκομένων είναι σήμερα στη Βουλή και πρόσφατα ευχήθηκε «καλή απελευθέρωση από την κυβέρνηση». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι για τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα, η διαδικασία θα φθάσει μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: