30.4.17

Έκκληση για σεβασμό...

http://avgi.gr/documents/10179/7318169/16-A.jpg/21eb965d-595e-4816-a843-36ef345e1731?t=1469654381669&imageThumbnail=3των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος...

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση σήμερα να γίνουν σεβαστά τα...
ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσει η βία στη Βενεζουέλα.

Ο ποντίφικας, μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, επέκρινε «τη σοβαρή ανθρωπιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση» που εξουθενώνει τον λαό της χώρας.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ζητά τη διεξαγωγή εκλογών, την αυτονομία του κοινοβουλίου (όπου έχει την πλειοψηφία), την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό και την αποφυλάκιση περισσότερων από 100 ακτιβιστών.

«Απευθύνω ειλικρινή έκκληση στην κυβέρνηση (του προέδρου Νικολάς Μαδούρο) και όλων των συνιστωσών της κοινωνίας της Βενεζουέλας, να αποφύγουν κάθε μορφή βίας, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναζητήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε ο Φραγκίσκος.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο Λεοπόλντο Λόπες, ο ηγέτης του σκληροπυρηνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Λαϊκή Βούληση» αλλά και άλλοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι και ότι η σύλληψή τους αποτελεί το σύμβολο της δικτατορίας του Μαδούρο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τονίζει ότι όσοι βρίσκονται στη φυλακή κρατούνται για εγκλήματα και ότι ο 45χρονος Λόπες σχεδίαζε πραξικόπημα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη μεσολάβηση του Βατικανού, κατέρρευσαν χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: