20.4.17

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για δάνειο στην Ελλάδα...

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για δάνειο στην Ελλάδα  Δεν υπάρχει σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα, διαμήνυσε κατά την συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της...
Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο  Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ σημείωσε ότι για οποιαδήποτε τέτοια κίνηση για παροχή δανείου στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση όλων των άλλων πιστωτών της Ελλάδας αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Kιμ σχολίασε «Δεν υπάρχει τίποτα το επικείμενο, αλλά έχουμε δεσμευτεί να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με τρόπους που την στηρίζουμε ήδη, εδώ και σχεδόν 5 χρόνια».

Όπως είπε, η Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται ήδη με την Ελλάδα, από την αρχή της θητείας του το 2012, «σε θέματα όπως η διασφάλιση μιας καλύτερης κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες και η βελτίωση της κατάταξης στο Doing Business μέσω της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κοιτάζοντας συγκεκριμένα στον τρόπο αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας». Επίσης, «επενδύουμε μέσω του βραχίονα IFC για τον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε.

«Είχαμε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, «αλλά δεν υπάρχουν επικείμενα σχέδια».

Πρόσθεσε δε πως «οποιαδήποτε αντίστοιχη κίνηση, για παροχή δανείου προς την Ελλάδα, θα έπρεπε να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων πιστωτών της Ελλάδας και φυσικά του Διοικητικού Συμβουλίου» της Παγκόσμιας Τράπεζας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: