21.4.17

Δάκρυα και γκρίνια…

Πως σχολιάζουν το πλεόνασμα Γεννηματά και Θεοδωράκης...

Τη δυσαρέσκειά τους εκδηλώνουν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για...
το πλεόνασμα.

Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους πανηγυρικούς λόγους εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη συνεδρίαση του Ενιαίου πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Στη συνέχεια, πρόσεθσε ότι «δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ».

Προειδοποίησε μάλιστα πως «με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν».

«Το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Θεοδωράκης: Εχει πολύ δάκρυ μέσα του το πλεόνασμα

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε το Twitter για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας: «Ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα 3,9%. Έχει πολύ δάκρυ μέσα. Πολλούς φόρους και πολλές στερήσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: