17.4.17

''Σταματήστε τις προκλήσεις''...

Άμπε προς Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις προκλήσεις  - MediaΆμπε προς Βόρεια Κορέα...

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προέτρεψε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από...
περαιτέρω προκλητικές ενέργειες, να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν κλιμακωθεί καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει μια σκληρή ρητορική έναντι του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος απέκρουσε τις παραινέσεις της Κίνας και διέταξε να γίνουν νέες πυραυλικές δοκιμές. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια αποτυχημένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου χθες Κυριακή.

Ο Άμπε, σε ομιλία του ενώπιον της ιαπωνικής Βουλής, σημείωσε ότι θα ανταλλάξει απόψεις για τη Βόρεια Κορέα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους αργότερα εντός του μήνα.

Οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και η Κίνα εργάζονται μαζί πάνω σε μια γκάμα αντιδράσεων για την νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, δήλωσε χθες ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, κάνοντας λόγο περί μιας διεθνούς ομοφωνίας για την ανάληψη δράσης...


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: