27.4.17

Στο μνημείο Γκάντι ο Νίκος Αναστασιάδης...

Στο μνημείο Γκάντι ο Νίκος Αναστασιάδης: Το πνεύμα του θα υπάρχει πάντα«Το πνεύμα του θα υπάρχει πάντα»...

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Μαχάτμα Γκάντι, επισκεπτόμενος το...
Μνημείο που ανεγέρθηκε στον χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Ινδός.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέπτεται την Ινδία, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ξεναγήθηκε στη συνέχεια στο χώρο όπου διέμενε ο μεγάλος Ινδός ηγέτης, χώρος ο οποίος βρίσκεται κοντά στο σημείο της δολοφονίας του και αποτελεί τώρα εθνικό Μουσείο.

Υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, σημειώνοντας σε αυτό, μεταξύ άλλων, ότι «είναι με βαθιά αισθήματα και μεγάλο σεβασμό που αποτίνω φόρο τιμής σήμερα στον Πατέρα του Έθνους», υπογραμμίζοντας ότι «ο Μαχάτμα Γκάντι καθοδηγείτο από τις αρετές της αλήθειας, της ειρήνης και της αρχής κατά της βίας».

Πρόσθεσε ότι ο Γκάντι υπήρξε «οραματιστής ηγέτης που πάντοτε αγωνιζόταν κατά της βίας, στη βάση της αλήθειας και της ειρήνης. Μια Μεγάλη Ψυχή που όχι μόνο οδήγησε την Ινδία στην ελευθερία, αλλά ενέπνευσε και όλο τον κόσμο».

«Στη μνήμη μας, το πνεύμα του Μαχάτμα Γκάντι θα υπάρχει πάντα και αυτά που κληροδότησε θα συνεχίσουν να υπηρετούν τις αξίες της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο», κατέληξε...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: