18.4.17

Δύσκολοι καιροί για... Σουλτάνους...

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν και ευρωπηΟ Ταγίπ Ερντογάν που τόλμησε να τα βάλει με καγκελάριους, πλανητάρχες και ισχυρούς, πιστεύοντας ότι...
εκπέμποντας εθνική υπερηφάνεια ο λαός του θα είναι πάντα δίπλα του, διαπιστώνει τώρα, ότι αυτό δεν είναι αρκετό, για να καλύψει την αυταρχική συμπεριφορά του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που έχει εξαπολύσει από το περασμένο καλοκαίρι έναν απίστευτο διωγμό σε οποιονδήποτε θεωρεί αντιφρονούντα, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι με τα καμώματά του έχει κάνει  αντιφρονούντες τους μισούς Τούρκους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που πίστεψε ότι απαγορεύοντας τα social media και φυλακίζοντας εκδότες, θα εξουδετέρωνε το κύμα της κριτικής που φούσκωνε εναντίον του, βλέπει τώρα πως δεν μπορεί πια να οπλίσει με επιχειρήματα ούτε τους φανατικούς οπαδούς του.

Μέχρι και ο Ερντογάν, αυτός ο χαρισματικός ηγέτης που κατόρθωσε να ξαναζωντανέψει την οικονομία της χώρας του και να της χαρίσει το χαμένο εθνικό της γόητρο, τσαλακώθηκε πληρώνοντας το τίμημα της αλαζονείας του και των αποτελεσμάτων που προκαλεί ο εκμαυλισμός της εξουσίας και οι αυτοκρατορικές συμπεριφορές που δεν είναι πλέον ανεκτές, από τους λαούς, ούτε από δικτάτορες, ούτε από Σουλτάνους, αλλά ούτε και από εκλεγμένους ηγέτες που ξεχνούν με τα χρόνια παραμονής στην εξουσία, την βασική τους αποστολή, που είναι να υπηρετούν τον λαό τους και να προστατεύουν τα δικαιώματά τους και τις ατομικές τους ελευθερίες.

Όλοι πίστευαν ότι ο Ερντογάν θα έκανε έναν εκλογικό περίπατο, επειδή κανείς δεν τολμούσε να του σηκώσει κεφάλι. Αλλά όσο υπάρχουν κάλπες, όταν έρθει η ώρα τους, δεν μπορούν να σε σώσουν ούτε παρακρατικοί μηχανισμοί, ούτε κλακαδόροι, ούτε φυσικά λαϊκιστές πολιτικοί, που νομίζουν ότι κόσμος τρώει σανό, επειδή δεν τον χτυπούν οι εφημερίδες και τα κανάλια.

Στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας, όλα αυτά είναι ανώφελα, όταν ο πολιτικός χάσει το λαϊκό έρεισμα. Όσες εφημερίδες κι αν κλείσεις, όσα κανάλια κι αν απειλήσεις, οι λαοί θα βρουν τον τρόπο να πληροφορηθούν και στην συνέχεια να τιμωρήσουν.

Γι αυτό και το πάθημα του Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής, θα πρέπει να τρόμαξε πολλούς.

Διότι είναι δύσκολοι καιροί για …Σουλτάνους!...

Βασίλης Χιώτης, protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: