26.4.17

Τι προτείνει ο Μελανσόν για τον β' γύρο...

Ζαν-Λικ ΜελανσόνΤο κίνημα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και...
απέφυγε να συνταχθεί στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα μέλη του δεν θα ψηφίσει υπέρ της υποψήφιας του Eθνικού Μετώπου στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αρκεστούν σε τρεις επιλογές: α) λευκό, β) Μακρόν και γ) αποχή.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, το κίνημα “Ανυπότακτη Γαλλία” εκ προοιμίου και εξ ορισμού συντάσσεται με τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας: “Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη”. Η ψήφος υπέρ της εκπροσώπου της Ακροδεξιάς δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τη θέση αυτή, σημειώνει η εφημερίδα Le Figaro, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα την ανακοινώσει και σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στην οποία θα εξηγήσει γιατί ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους υποστηρικτές του κινήματός του.

Η «Ανυπότακτη Γαλλία» διερευνά τις προθέσεις του κύριου κορμού των υποστηρικτών της. H ψηφοφορία ξεκίνησε χθες βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της 2ας Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: