18.4.17

Έκτακτο διάγγελμα ετοιμάζει η Τερέζα Μέι...

Τερέζα ΜέιΩς προάγγελο σημαντικών εξελίξεων ερμηνεύουν τα βρετανικά ΜΜΕ την ανακοίνωση πως η πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει έκτακτο διάγγελμα μπροστά...
από την Ντάουνινγκ Στριτ στις 13.15 (ώρα Ελλάδας). Έντονη φημολογία για προκήρυξη εκλογών, βυθίζεται η λίρα.

Από το νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει ανακοινωθεί το θέμα πάνω στο οποίο θα μιλήσει η Τερέζα Μέι, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι θα προβεί σε μη προγραμματισμένο διάγγελμα, μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, δημιουργεί ερωτήματα.

Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, πάντως, η οποία βρίσκεται εν μέσω δύσκολων συνομιλιών για τη διαδικασία του Brexit, έχει στο παρελθόν διαμηνύσει ότι δεν έχει σκοπό να προκηρύξει εκλογές πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία (το 2020).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο 1,2615 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: