30.4.17

Λεπέν: Το ευρώ πέθανε...

Θα επιδιώξουμε τη λύση του διπλού νομίσματος...
«Το ευρώ πέθανε» υποστηρίζει μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να... βγει από την Ευρωζώνη, αλλά θα υιοθετήσει ένα σύστημα δύο νομισμάτων: ενός για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και ενός στο εσωτερικό της χώρας.

Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμά μας, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ευρώ είναι βάρος, τόνισε σε συνέντευξή της στην Le Parisien, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ πέθανε» και κατηγορώντας το κοινό νόμισμα για προβλήματα όπως η ανεργία.

«Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες, και θα έχουμε και ένα κοινό νόμισμα μαζί», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι το ευρώ θα πρέπει να γίνει το νόμισμα που θα χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται διεθνώς.

Σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Sud Ouest, η Λεπέν δήλωσε: «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έως πρόσφατα η Λεπέν έλεγε πως αν εκλεγεί θα διεκδικήσει ριζικό χαλάρωμα της δομής της ΕΕ και ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για ενδεχόμενο Frexit μέσα σε έξι μήνες, αν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: