30.4.17

Σκοτώθηκε στα Ιμαλάια...

Σκοτώθηκε στα Ιμαλάια ο διάσημος ορειβάτης Ούλι Στεκο διάσημος ορειβάτης Ούλι Στεκ...

Σκοτώθηκε σε ορειβατικό δυστύχημα στα Ιμαλάια ο διάσημος ορειβάτης Ούλι Στεκ από την Ελβετία.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι...

συνθήκες του δυστυχήματος, όμως ο Στεκ επρόκειτο να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, τον επόμενο μήνα.

Η σορός του περισυνελέγη από το όρος Νούπτσε όπου έγινε το δυστύχημα και μεταφέρθηκε στην Λούκλα, όπου βρίσκεται το μοναδικό αεροδρόμιο της περιοχής.



Είναι ο πρώτος θάνατος που σημειώνεται την φετινή εαρινή ορειβατική περίοδο στο Νεπάλ, που ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Ο Στεκ, που ήταν 40 ετών, ήταν διάσημος για τις ικανότητές του, ιδιαίτερα για την ταχύτητά του στην ορειβασία, όπου μάλιστα είχε το ρεκόρ σε συγκεκριμένη διαδρομή των Άλπεων, με δύο ώρες και 47 λεπτά χωρίς σκοινί.

Το 2013 πέτυχε την πρώτη «σόλο» ανάβαση του όρους Αναπούρνα στο Νεπάλ και βραβεύτηκε γι΄αυτό με το «Όσκαρ ορειβασίας», το "Piolet d'Or".

Το 2015 αποφάσισε να πατήσει και τις 82 κορυφές των Άλπεων με πάνω από 4.000 μέτρα υψόμετρο, πηγαίνοντας από την μία στην άλλη είτε πεζοπορώντας, είτε ποδηλατώντας είτε χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο. Ολοκλήρωσε την αποστολή του σε 62 ημέρες και τότε απέκτησε το προσωνύμιο «Ελβετική Μηχανή».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει: «Στόχος μου είναι να ανέβω και το Έβερεστ και το Λότσε. Αλλά αυτός είναι πολύ μεγάλος στόχος. Αποτυχία θα είναι να πεθάνω και να μην γυρίσω...

 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: