20.4.17

Χίος: Ρατσιστικό μένος ιερέα κατά προσφύγων...


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο διαδίκτυο και καταγράφει ιερέα να...
προβαίνει σε απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα κατά προσφύγων και μεταναστών. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Politischios.gr.

Ο ιερέας παραλλήλισε τους πρόσφυγες με τους γύφτους, είπε ότι είναι «τετρακοσμικοί και όχι τριτοκοσμικοί» και ζήτησε να φύγουν από το νησί.

«Εγώ ήμουν εκείνος που μαγείρευα στα συσσίτια της Μητροπόλεως. Έδειξαν το χειρότερο εαυτό τους, ήταν γύφτοι, τους παρακάλεσα επανειλημμένως να μην πετάνε έξω τα φαγητά, αυτοί τίποτα, τους πηγαίναμε κουβέρτες ρουχα τρόφιμα, δεν το σεβάστηκαν, μας έκαναν και κουμάντο στο φαγητό, μην τυχόν και τους πάμε κρέας, σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.



Το κλίμα στο νησί είναι εκ νέου τεταμένο, ιδιαίτερα έπειτα από την ενοικίαση κτιρίου από ΜΚΟ Βάσκων διασωστών (SMH), το οποίο προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό.

Το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση ξενοφοβικού χαρακτήρα στην πλατεία της Χίου, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: