21.4.17

Προσλαμβάνει η Σία, πληρώνει ο Χατζής...


Ο λόγος για τη ΔΕΗ. Η Σία για να κάνει πιο εύπεπτο το θέμα έκανε την παρακάτω ερώτηση στον σχολιαστή του ΣΚΑΪ, Τάκη Χατζή:

Να προσλάβω εγώ μερικούς να τους πληρώνεις εσύ. Πώς σου φαίνεται;

Ασχέτως αν...
του άρεσε ή όχι η πρόταση, ο Χατζής απάντησε: 

Εντάξει, η απάντηση της ΔΕΗ (για το σάλο που προκάλεσε το θέμα των προσλήψεων) τα έκανε χειρότερα γιατί αποκαλύπτει μία πτυχή που δεν την ξέραμε. Καταρχάς είναι ένας νόμος που έγινε στο παρελθόν. Και περισσεύουν από αυτήν την ιστορία 5,5 εκατ. και 1,5 που θα βάλουν από τα φετινά, 7. Ο νόμος αυτός είναι ο 43/05 -τα λέω όπως τα λένε οι τεχνοκράτες- του 2014. Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Ενεργοποιήθηκε όμως τώρα και την υπογραφή την έχει βάλει η υπουργός εργασίας. 

ΣΙΑ: Όχι πολιτισμού;

ΧΑΤΖΗΣ: Την έχει βάλει η κα Αχτσιόγλου γιατί έτσι ορίζει το πρωτόκολλο, στις 4/4. Το υπουργείο εργασίας είχε εγκρίνει τις προσλήψεις αυτές. 

ΣΙΑ: Κι όλως τυχαίως αυτοί που θα προσληφθούν είναι από τις περιοχές που υπάρχουν και οι αντιδράσεις. 

ΧΑΤΖΗΣ: Έτσι ορίζεται. Για να ενισχύονται αυτές οι περιοχές και αυτοί οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν, υπάρχει η σειρά αυτή αλλά δεν είναι όλοι αρχαιολόγοι. Υπάρχουν και διοικητικοί. 

ΣΙΑ: Το πρόβλημα είναι ότι βγαίνει η ΔΕΗ και λέει "ποιους 2.300 μου λέτε; 850 χρειαζόμαστε". 

ΧΑΤΖΗΣ: Για αυτό σου λέω ότι υπάρχουν και ειδικότητες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Κι εδώ εγείρονται ερωτήματα. Η ΔΕΗ ξεκαθάρισε τη θέση της, δεν μπορώ να πω τίποτα. 

ΣΙΑ: Ναι, η κα Κονιόρδου δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της. 

ΧΑΤΖΗΣ: Ούτε η κα Αχτσιόγλου. Διότι τώρα μπαίνει και η κυρία Αχτσιόγλου. Είναι δίδυμο εδώ, δεν είναι μία κυρία. Είναι δύο κυρίες, κατάλαβες. Δεν παίζουμε τις κουμπάρες, πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα. Αυτά τα ορυχεία έχουν ανάγκη να μπουν αρχαιολόγοι; Γιατί η ΔΕΗ λέει εδώ "εάν τυχόν υπάρχουν αρχαία". Δεν είναι σίγουρη. Είναι σαν την επαπειλούμενη κύηση, κάτι τέτοιο μου θυμίζει αυτό. Κατάλαβες; Δεν ξέρω που θα καταλήξει η ιστορία. Όμως χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις. Τι είναι αυτοί που θα προσληφθούν; Γιατί όχι 850 που λέει η ΔΕΗ και 2.300 που λέει η απόφαση της κας Αχτσιόγλου; Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις κι από τη μία και από την άλλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: