25.4.17

Ξανά στο Συμβούλιο Εφετών Τούρκοι αξιωματικοί...

Δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς οδηγούνται στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου ΠάγουΝέο αίτημα έκδοσης από την Τουρκία φέρνει σήμερα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που...
έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα τον Ιούλιο του 2015.

Το δεύτερο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών έφτασε στη χώρα μας στις 30 Ιανουαρίου 2017, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την οριστική άρνηση του Αρείου Πάγου να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία κρίνοντας πως «η πιθανότητα, με βάση όλα όσα αναφέρονται, ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Το Συμβούλιο Εφετών καλείται αυτή τη φορά να εξετάσει τα αδικήματα απόπειρας δολοφονίας κατά του Ερντογάν, κατάργησης της τουρκικής κυβέρνησης και εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, κατάργησης της τουρκικής συνταγματικής τάξης, κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, λεηλασίας από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν οι 8 στην Ελλάδα) και πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Θυμίζουμε ότι και οι οκτώ στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοσή τους καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημά τους και επικύρωσε την απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή.

Συγκεκριμένα, οι διοικητικοί δικαστές επικύρωσαν την απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ με την οποία παρατάθηκε η κράτηση των 8 Τούρκων για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.

Αναφορικά με το αίτημα που έχουν υποβάλει για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στην Υπηρεσία Ασύλου και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: