30.4.17

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί...

Νέα συνάντηση του Αναστασιάδη με τον Ακιντζί την Τρίτητην Τρίτη...

Νέα συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο...
πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά τη σχεδόν δίμηνη διακοπή τους κατόπιν της αποχώρησης του κ. Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση της Τρίτης αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής των δύο κοινοτήτων στην κυβέρνηση, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τη διακυβέρνηση του τόπου καθώς και την εκπροσώπηση Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων σε θεσμούς και όργανα του ομόσπονδου κράτους.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό,  επιστρέφει στην Κύπρο την προσεχή Δευτέρα για να παραστεί στη συνάντηση των δύο ηγετών.

«Την Τρίτη ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πού οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις,» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Έιντε ενημέρωσε την περασμένη Πέμπτη τους πρέσβεις των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την πορεία των συνομιλιών.

Στο μεταξύ ο κυπριακός τύπος επισημαίνει σήμερα ότι πίσω από την κινητικότητα που θέλει να επιβάλλει στις διαδικασίες ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών υπάρχει σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για μια καλά προετοιμασμένη, αυτήν τη φορά, νέα «Γενεύη», όπου είτε θα δώσει αποτέλεσμα (συμφωνία λύσης) είτε οριστικό ναυάγιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: