30.4.17

Σόιμπλε: Στις 22 Μαΐου μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση...

 Η Ελλάδα έχει κάνει «ισχυρή πρόοδο» στην εισαγωγή μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην άμεση...

εκταμίευση επιπλέον οικονομικής στήριξης, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Αν η Ελληνική κυβέρνηση τηρήσει όλες τις συμφωνίες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και σύντομα μετά να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση», είπε σε εφημερίδα του ομίλου Funke.

«Όσο περισσότερο πάρει (να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αβεβαιότητα στις αγορές και στην οικονομία» πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, η Ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να κάνει περαιτέρω προσαρμογές στις συντάξεις καθώς και να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ερωτηθείς γιατί είναι αισιόδοξος πως η βοήθεια θα μπορούσε να εκταμιευτεί σύντομα, ο Σόιμπλε απάντησε «διότι διαπραγματευτήκαμε με πολύ αποφασιστικό τρόπο και η Ελληνική κυβέρνηση είπε πως θα προσαρμόσει περισσότερο τις συντάξεις στην οικονομική κατάσταση. Αυτό δεν είναι εύκολο –το γνωρίζω. Και θέλει να βελτιώσει το φοροεισπρακτικό σύστημα ώστε τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν και πάλι από το 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια: