17.4.17

Ένας «τρομοκράτης» ηλικίας... τριών μηνών...

ΜωρόΤο βρέφος κλήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο να «απαντήσει» σε ερωτήσεις επειδή ο...
παππούς του καταθέτοντας αίτηση για βίζα κατά λάθος χαρακτήρισε τον εγγονό του... τρομοκράτη.

Όπως γράφει ο Guardian, o μικρούλης Χάρβεϊ επρόκειτο να ταξιδέψει στο Ορλάντο της Φλόριντα για τις πρώτες του διακοπές στο εξωτερικό... μέχρι που ο παππούς έκανε το λάθος.

Στο ερώτημα που έχει η αίτηση «Επιδιώκετε να έχετε ή είχατε ήδη εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, κατασκοπία, σαμποτάζ ή γενοκτονία;» ο 62χρονος Πολ Κένιον τσέκαρε το κουτάκι με το ΝΑΙ αντί για το ΟΧΙ.

Το λάθος έγινε αντιληπτό από την οικογένεια όταν η πρεσβεία αρνήθηκε να δώσει άδεια στον τρίμηνο Χάρβεϊ να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για ένα απλό λάθος και πως ένα μωρό τριών μηνών δεν θα μπορούσε να βλάψει κανέναν», είπε ο παππούς στον Guardian.  

Το μωράκι αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το σπίτι του στο Poynton -245 χιλιόμετρα από το Λονδίνο- μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα για να «απαντήσει» στις ερωτήσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Το ταξίδι, με την επιστροφή, διήρκεσε 10 ώρες, περισσότερο δηλαδή από τις εννιάμισι ώρες που διαρκεί το ταξίδι από το κοντινό Μάντσεστερ στο Ορλάντο των ΗΠΑ. 

«Ο Χάρβεϊ συμπεριφέρθηκε άψογα στη συνέντευξη και δεν έκλαψε ούτε μία φορά. Σκέφτηκα να του φορέσω μια πορτοκαλί φόρμα [σαν αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο], αλλά το ξανασκέφτηκα. Οι άνθρωποι εκεί δεν είχαν αίσθηση του χιούμορ και δεν θα μπορούσαν να δουν το αστείο της υπόθεσης», είπε ο παππούς.

Και παραδέχθηκε με μεγάλη δόση ειρωνείας ότι δεν ομολόγησε όλα τα καμώματα του εγγονού του στους Αμερικανούς: «Προφανώς ο Χάρβεϊ δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε γενοκτονία ή κατασκοπία αλλά έχει σαμποτάρει αρκετές... πάνες από τότε που γεννήθηκε. Δεν το είπα αυτό βέβαια στην αμερικανική πρεσβεία!»

Πέρα από το αστείο, αυτό το «μπέρδεμα» κόστισε στην οικογένεια 3.000 λίρες καθώς η βίζα δεν έφτασε εγκαίρως και οι γονείς και ο μικρός «τρομοκράτης» έχασαν την πτήση τους.

«Ήταν ένα πολύ ακριβό λάθος», λέει ο παππούς, «αν και ήλπιζα ότι η αμερικανική πρεσβεία θα το καταλάβαινε χωρίς να μας υποχρεώσει να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία». 

Και πρόσθεσε το αυτονόητο: «Εάν είσαι τρομοκράτης, έχω την εντύπωση ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα απαντούσες ΝΑΙ στην αίτηση»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: