26.4.17

ΟΗΕ: Κυπριακής ιδιοκτησίας οι συνομιλίες για το Κυπριακό...

ΟΗΕ: Κυπριακής ιδιοκτησίας οι συνομιλίες για το ΚυπριακόΟι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Κυπριακό είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, καθοδηγούνται από τους δύο ηγέτες, και...
διευκολύνονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Espen Barth Eide, δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντουτζάρικ, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά από τον Γενικό Γραμματέα.

Ο κ. Ντουτζάρικ επανέλαβε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, καθοδηγούνται από τους δύο ηγέτες, και διευκολύνονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα κ. Espen Barth Eide.

Ο κ. Eide, συνέχισε, έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Γενικού Γραμματέα για την εκτέλεση της εντολής του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας και ο Ειδικός Σύμβουλός του βρίσκονται σε συχνή επαφή με όλους τους σχετικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς μια ενωμένη Κύπρος θα είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: