19.4.17

Σε «γραμμή» ΔΝΤ η Κομισιόν...

«Ηπιότερη ανάπτυξη» στην Ελλάδα το 2017...

«Ηπιότερη ανάπτυξη» για την ελληνική οικονομία, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017, σε σχέση με...
τις προβλέψεις της το Φεβρουάριο, περίπου τρεις εβδομάδες πριν δημοσιοποιήσει τις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σημειώνεται πως μόλις την Τρίτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 2,2% του ΑΕΠ, αντί για 2,8% που εκτιμούσε στις προηγούμενες προβλέψεις του.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε με ένα δεκτικό σχόλιο, αποδεχόμενη ουσιαστικά τις «ψαλιδισμένες» προβλέψεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

«Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε η Αν. Μπράιτχαρτ...thepressproject.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: